Podívali jsme se Mezi ploty – naše postřehy

01.06.2009 13:59

V neděli odpoledne, jako tisíce ostatních lidí, jsme se vydali do pražských Bohnic. Festival Mezi ploty asi letos trochu poznamenala nepřízeň počasí

Podívali jsme se Mezi ploty – naše postřehy

Ovšem nálada těch, kteří dorazili, byla očividně  báječná. Naposledy jsme byli na festivalu v dobách jeho počátku, někdy v polovině devadesátých let, od té doby festival dozrál v naprosto mimořádnou a svým rozsahem určitě ojedinělou záležitost.  Asi skutečně není v silách smrtelníka absolvovat vše, co programy nabízejí.

Přiznáme se, že více než konkrétní zájem nás přilákala zvědavost. Nedělní odpoledne je  příliš krátké, aby se dalo zvládnout více akcí, a tak jsme se jenom procházeli, bavili se s lidmi a nasávali atmosféru festivalu pod širým nebem. Je skoro až neuvěřitelné, že festival slaví již osmnácté narozeniny. Myšlenka otevřít veřejnosti brány psychiatrické léčebny je skvělá a je to hlavně důkaz velké lidské solidarity. Atmosféra  tam byla skutečně mimořádná. Pozorovali jsme to lidské hemžení a bylo vidět, že opravdu každý si to tady užíval. Volně pobíhající psi, hrající si děti, rodinky s dětmi, pubertální výrostci, nohaté slečny i senioři v pokročilém věku, tak neuvěřitelná sestava  a  různorodost a přitom  všichni se  příjemně bavili.
 

To je pouze několik našich postřehů, které jsme zaznamenali. Festival je dnes již tak populární a napsáno o něm bylo tolik, že je umění se asi neopakovat. Víme však zcela určitě, že kdyby vše v naší zemi fungovalo tak jako tento festival, byl náš život jedno velké teplé pohlazení.                 
 
     

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Mezi ploty 2009 - nedělní zastavení


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 05.05.2024

Svátek má Klaudie

Citát pro dnešní den

Je snazší za své zásady bojovat, než se jimi řídit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz