Ples Afrika, kampaň lidské podpory – Praha, Lucerna 3. 4. 2009

29.03.2009 18:31

Černý kontinent, černé svědomí nás všech. Proč a kde se to vzalo? Nejstarší civilizace na naší planetě neskutečně zkouší a my to nevidíme nebo raději nechceme vidět. Možná takovou malilinkatou kapičkou pro vytvoření pomoci je Ples Afrika.

Ples Afrika, kampaň lidské podpory  –  Praha, Lucerna 3. 4. 2009

Ples Afrika je nevýdělečná aktivita, podporuje „Kampaň lidské podpory" a koná se v rámci Světového pochodu za mír a nenásilí.

Zábavný charakter a letní atmosféra na konci pražské zimy Ples Afrika je vhodnou formou, která umožňuje  zprostředkovat velkému počtu středoškoláků a vysokoškoláků poznávání nejrůznějších kultur a umění  i ocenit bohatství různorodosti. Cílem je prevence rasismu, diskriminace a netolerance mezi mládeží a motivace k angažovanosti mladých lidí v naší společnosti ve smyslu spolupráce a vzájemné pomoci, aktivního nenásilí, solidarity, tolerance a respektování všech lidských práv.
 

Kampaň lidské podpory 

Jedná se o mezinárodní projekt Humanistického hnutí, v rámci kterého se lidé z Evropy a Afriky snaží vytvořit řetěz vzájemné pomoci, aby vyřešili problém základních lidských potřeb. Činnost každého v rámci kampaně je čistě dobrovolná, nemá však humanitární charakter. Veškeré projekty, které tato kampaň zahrnuje, jsou založené na principu solidarity, reciprocity a autoorganizace lidí v prostředí, ve kterém žijí.

To znamená, že učí lidi přistupovat k řešení problémů aktivně a odnaučuje pouhé pasivní čekání na pomoc. Tím dává tento projekt mnohem větší naději do budoucnosti a probouzí lidskou důstojnost a důvěru ve vlastní schopnosti. Ten, kdo začne aktivně organizovat některý z projektů, dostává podporu a pomoc, a na oplátku pomáhá dalším nastartovat podobné projekty i jinde.
Zde o plese Afrika a všem tom ostatním: http://www.plesafrika.cz/

http://www.humanisti.cz/
http://www.novyhumanismus.cz/
http://www.humanistinarovinu.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Ples Afrika


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz