Palác Akropolis, EuroConnections: Chinese Man (FR), Larika (CZ) 28. května 2010

19.05.2010 18:03

Chinese Man - Hiphopové kung fu - Květnové EuroConnections v Paláci Akropolis roztancuje prvotřídní instrumentální hip hop z Francie. Akrobati s gramofony High Ku a Ze Mateo neboli duo Chinese Man kuchtí svoje originální skladby z fragmentů funku, dubu nebo globální taneční hudby a vrací do hip hopu rozverné míchání stylů a nadhled.

Autoři chytlavého hitu I've Got That Tune představí v Praze hip hop, kterému nevládnou peníze, ale groove. Jako předkapela se představí domácí objev Larika, který večer ozvláštní v rytmu poctivého rocksteady.

Chinese Man - Hiphopové kung fu

Francouzský hiphopový tým Chinese Man se dá nejlépe popsat jako šaolinští mniši za gramofony, kteří s obratností Bruce Leeho míchají funk, dub a zkouřené beaty do energického koktejlu, jež nenechá nikoho v klidu. Zapomeňte na chvíli na rapová klišé z televize, duo High Ku a Ze Mateo vrací hip hop ke kořenům, do časů kdy to ještě byla disciplína postavená na rafinovaném slepování rytmů a melodií z nejrůznějších zdrojů. Obratné gramofonistické veletoče, které 28. května předvedou v Paláci Akropolis v rámci večírku EuroConnections nenechají nikoho na pochybách, že Chinese Man jsou skuteční vládci současného instrumentální hip hopu.

Kolektiv Chinese Man vznikl v roce 2004 jako volné sdružení hiphopových producentů, kteří vyznávají stejnou hudební filosofii. Podle ní je třeba obnovit vládu funkového groove nad světem a vrátit do klubové hudby divoké míchání stylů a žánrů. High Ku a Ze Mateo společně s beatmakery jménem Sly a Leo Le Bug debutovali o rok později vinylovým EP Pandi Groove, na které o rok později navázali dalšími čtyřpísňovými kolekcemi The Bunni Groove a The Indi Groove. První jmenované obsahovalo i skladbu I've Got That Tune, do níž Chinese Man vysamplovali jazzovou klasiku z 30. let Hummin' to Myself. Úspěch na sebe nedal dlouho čekat, chytlavé groove zaznělo v několika televizních reklamách a stal se z něho klubový hit.

Chinese Man jsou vinyloví maniaci, nicméně svoje skladby posbírali i na CD kompilace - The Groove Sessions Volume 1 a The Groove Sessions Volume 2, jež vyšla vloni. Průběžně koncertují a jejich energickou živou show už ocenili posluchači od americké Kalifornie, západní Evropy až po Indii. Mezi jejich fanoušky jsou třeba Luke Vibert, DJ Vadim, Bonobo nebo DJ Q-Bert.

Ať už to je dřevní jamajský dub, brazilský baile funk, nebo bollywoodské filmové melodie, Chinese Man vaří svoji vysokooktanovou show z neobvyklých ingrediencí a svoje posluchače mají ve zvyku neustále překvapovat. 28. května budeme moci zažít atak jejich originálního instrumentální hip hopu na vlastní uši – poprvé se představí českému posluchači v Paláci Akropolis v rámci série EuroConnections.

Domácím zástupcem květnových EuroConnections bude Larika, nový osmičlený soubor sestavený ze zkušených členů kapel Fast Food Orchestra, Basta Fidel nebo MaleeDivy. Larika hraje v podmanivém rytmu rocksteady a jejich produkci dominuje trio zpěvaček.

Více informací a audio ukázky:
http://www.chinesemanrecords.com
http://www.myspace.com/chinesemanrecords
http://bandzone.cz/larikaband
www.palacakropolis.cz


Chinese Man diskografie:
The Pandi Groove EP (12", Chinese Man Records, 2005)
The Bunni Groove EP (12", EP, Chinese Man Records, 2006)
The Indi Groove EP (12", Chinese Man Records, 2006)
The Groove Sessions Volume 1 : 2004-2007 (CD, 2xLP, Chinese Man Records, 2007)
Hong Kong Dragon Speaking (12", Chineses Man Records, 2009)
The Groove Sessions Vol.2 (CD, Chineses Man Records, 2009)


Předprodej lístků v  kavárně Paláce Akropolis a Ticketpro
250,- Kč v kavárně Paláce Akropolis
250,- Kč +poplatky v Ticketpro
290,- Kč  na místě


 
 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 20.04.2024

Svátek má Marcela

Citát pro dnešní den

Udělej co můžeš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz