Velká Fiesta Latina se Santy y Su Marabu (kuba) – Lucerna bar 10. září 2009 ( club havana )

05.09.2009 09:03

Praha (Pressweb) – Kubánský orchestr Santy y su Marabú v čele s nanadým kubánským hudebníkem a multiinstrumen­talistou Santiagem F. Jimenezem Smithem (Santy) – skladatelem, aranžérem, kapelníkem a treserem, předvádí přesně to, co můžete zažít na koncertech v proslavené havanské Casa de Música – živelnou a energickou kubánskou taneční dávku, spontánost, rytmicky bohatou a melodickou muziku a to vše z autorské dílny Santiaga.

Velká Fiesta Latina se Santy y Su Marabu (kuba) – Lucerna bar 10. září 2009 ( club havana )

Santyho aranže obsahují kořeny tradiční kuby (son, guaguaco, cha cha cha, sucu sucu, mozambique, afrokubánský folklor, changui..), latinské vlivy (merengue, samba.), jazz i moderní karibský proud (timba a reggaeton), které dokáže velmi osobitě a s citem spojovat v „salsu“ či bravůrně zachovat původní tradiční formy. Koncert Santy y su Marabú je strhující a pestrobarevou plejádou karibských rytmů s originálním nábojem v podání talentovaných hudebníků pocházejících převážně z Kuby (tres, piano, trubka, trombón, flétna/saxofon, basa, konga, bonga, timbáles). V roce 2007 vydala kapela své debutové album Rumberito.

Santy (Santiago F. Jiménez Smith)
Narodil se v provincii Camaguey na Kubě. Už ve svých šesti letech hrál své první písně na kytaru. Studoval na hudební konzervatoři Felixe Varely v Havaně – obor klasická kytara. Po promoci absolvoval kurz harmonie a instrumentace na Berklley Schooll of music zaměřený na populární hudbu.

V Havaně, už jako hudebník profesionál, spolupracoval s mnoha populárními hudebními skupinami. Nahrával v nejlepších nahrávacích studiích na Kubě s hudebníky první třídy. Od roku 2003 působí jako kapelník v kubánské hudební skupině Santy y su Marabú (tenkrát pod názverm Son de Cuba).

( Lucerna bar 10. září 2009 )

info: http://www.jahmusic.net

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz