THE HARLEM GOSPEL SINGERS se po dvou letech vrací do Prahy!

23.11.2010 10:35

Tradiční gospelový soubor THE HARLEM GOSPEL SINGERS v čele s nejlepší gospelovou zpěvačkou všech dob QUEEN ESTHER MARROW se po dvou letech vrací do Prahy s novým programem TOUCHING SPIRIT. Soubor odehrává své senzační vystoupení již 19 let, každé turné se setkává s obrovským úspěchem a provází ho vyprodané sály. Ani TOUCHING SPIRIT není výjimkou a jeho představení trhají i letos prodejní rekordy.

THE HARLEM GOSPEL SINGERS

Před 19 lety Queen Esther Marrow, Michael Brenner a Roseanne Kirk společně oslovili nejtalentovanější zpěváky a hudebníky gospelu s jasným cílem - jejich snem bylo představit celému světu gospel v tom nejlepším možném podání v ohromující show. Gospel je hudební žánr s dominantní úlohou vokálů s texty především křesťanské povahy. Hudba spojuje to nejlepší z prvků populární hudby – Rock’n’Roll, soul, RnB nebo dokonce hip-hop. Harlem pak představuje divoké předměstí New Yorku, kolébku afro-americké kultury se stovkami kostelních sborů.

Živá legenda, srdce a hlas THE HARLEM GOSPEL SINGERS, nekorunovaná královna gospelu Queen Esther Marrow byla objevem Duka Ellingtona, později zpívala s Elou Fitzgerald, Rayem Charlesem, Bobem Dylanem či B.B. Kingem. „Na začátku se na vás jen dívají. Pak začnou pohybovat nohama a tleskat rukama. Pak už tancuje celé tělo. A v průběhu show přiběhnou na podium, jako by byli na rockovém koncertě,“ popisuje koncerty Queen Ester Marrow.

Skupina si na své cestě získala srdce více než milionu diváků a odstartovala úspěšně grandiózní návrat gospelu. Perfektní nastudování, choreografie, síla, dynamika, výbuchy rytmu a vášně, to vše uvedlo doslova v úžas diváky na koncertech v Madridu, Paříži, Londýně, Berlíně, Miláně, Benátkách…

Skupina vystupovala před celou řadou světových celebrit - americkými prezidenty Reaganem, Bushem či Clintonem nebo před britskou královskou rodinou. V Bologni navštívilo více než 300 000 diváků koncert THE HARLEM GOSPEL SINGERS, který byl uspořádán na počest Papeže Jana Pavla II.

Existuje mnoho skupin, které gospel pouze napodobují. THE HARLEM GOSPEL SINGERS jsou ale tím skutečně jediným pravým originálem. Doslova božská oslava hudby, nakažlivé nadšení, silný výraz přenášející energii a lásku - to vše zvedne diváky ze sedadel. A co je nejdůležitější, vše v nich také zůstane ještě dlouho po tomto unikátním hudebním vystoupení.

THE HARLEM GOSPEL SINGERS naposledy navštívili Českou republiku před dvěma lety. Letos se vrací opět do pražského Kongresového centra v rámci Evropské tour 2010-2011. Pořadatelem jediného exkluzivního koncertu dne 14. prosince 2010 je společnost TICKET ART, u které můžete zakoupit vstupenky v pěti cenových relacích (1 490 Kč,  1 190 Kč,  990 Kč, 790 Kč, 590 Kč). Předprodej vstupenek na tel. 222 897 333, online na www.ticket-art.cz a v celé síti TICKET ART, včetně všech poboček CK Čedok.

Autor: TZ: HyperMedia

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz