Malá pocta velké Edith – 16.6.2009, divadlo Kalich – Náš Tip

07.06.2009 22:10

nenechte ujít komorní koncert Radky Fišarové s názvem „Malá pocta velké Edith“! Je věnován slavným písním z repertoáru Edith Piaf, ale také dalším francouzským hudebním velikánům (jako např. Charles Aznavour, Jack Prevert či Mireille Mathieu) i šansonům méně známých francouzských interpretů.

Malá pocta velké Edith – 16.6.2009, divadlo Kalich – Náš Tip

V programu zazní písně v češtině i v originále s francouzskými texty. Zpěvačku Radku Fišarovou v tomto pořadu doprovází akordeonistka Jana Bezpalcová a komorní jazzové trio.

Biografie Radka Fišarová
 
Radka se narodila 19. prosince roku 1977 v Praze – Libni. V pěti letech začala zpívat ve sboru Bambini di Praga a v té době začala též navštěvovat LŠU obor zpěv a hra na kytaru. Ve dvanácti letech založila vlastní country kapelu Auris. Vystudovala pražskou Konzervatoř Jaroslava Ježka

 1995–1996:    Nazpívala všechny písničky k filmu „Eine kleine jazzmusic";  se skupinou Auris vydává své první CD s názvem „Město" s řadou vlastních  autorských písniček; vydává své druhé CD s názvem „Koledování" s vyprávěním o významu vánoc pana Miroslava Horníčka; získává 3.místo v mezinárodní pěvecké soutěži v Polsku; účastní se „Bratislavské Lyry"; konkurzem je vybrána do muzikálu „Hair" (role Leata a Crissy); rozpouští svoji úspěšnou skupinu AURIS, se kterou za šest let absolvovala více než čtyři sta koncertů po celé republice i v zahraničí, vyhrála dvanáct celostátních soutěží a několik desítek místních festivalů; je vybrána a zpívá v projektu „Bernsteinova mše" pod taktovkou dirigenta Caspara Richtera na Pražském hradě (a poté i v repríze v Brně v roce 1999).

1997–1999:       Zpívá v pražské kavárně VIOLA v recitálu „Přiznávám se tímto ke všemu" (Kainar) s panem Jiřím Štěpničkou – recitál se úspěšně hrál celkem pět let; v konkurzu je vybrána režisérem Petrem Novotným na roli hlavní představitelky světově proslulého muzikálu „Evita" a stala se tak nejmladší představitelkou této role ve světové historii; následuje role vypravěčky v brněnské inscenaci „Řek Zorba". V konkurzu získává role Kleopatry a Fulvie v muzikálu „Kleopatra". Na otočné scéně v Českém Krumlově zpívá roli Káči v „Divotvorném hrnci".

2000–2002:     Obsazena režisérem Liborem Vaculíkem do role Edith Piaf  v tanečním muzikálu „Edith: vrabčák z předměstí„,  který se hraje v současné době ve městech – Plzeň, Brno, Olomouc a částečně v Praze a Karlových Varech. V sezoně 2007/08 bude představení uvedeno také v Ústí nad Labem. O kvalitě tohoto muzikálu jistě svědčí skutečnost, že je ve všech zmíněných městech dlouhodobě vyprodán a navíc je provozován i v zájezdové podobě; v muzikálu „Rebelové“ hraje roli Alžběty.

2003–2005:     Jako historicky první muzikálová zpěvačka v ČR je obsazena  na scénu Národního divadla do role Lukrécie v baletním muzikálu „Lucrezia Borgia" autora a režiséra Libora Vaculíka a tato spolupráce navázala na další nabídku role v Národním divadle v opeře Montezuma; v hlavní roli také alternuje Lucii Bílou v divadle Ta Fantastika v muzikálu Elixír života, který měl premiéru 14. 10. 2005; účastnila se kulturní mise ministerstva kultury ČR, společně se skupinou významných českých malířů a sochařů sdružených kolem Galerie La Femme, pro obec Lidice v Brazílii, při které také absolvovala několik úspěšných koncertů včetně vystoupení v divadle Villa Lobos v Rio de Janeiru a v hlavním městě Brazilia.

2006-.......:       Mimo vystupování v muzikálech a divadlech, koncertuje Radka s jazzovým triem a programem skladeb vlastních či jiných autorů pod názvem „Malá pocta velké Edith", s akordeonistou Adamem Hanzlem a klavíristou Vlastou Bičíkem představují posluchačům koncertů program písní Edith Piaf a jejich současníků s názvem „Podívej, kvete růže…!„, s Clarinet Factory (Českým klarinetovým kvartetem) v profilovém programu swingovek a šansonů „Rapsodie v černém“, který se pro pořadatele stal již tradičním a dočkal se i svého televizního natáčení.

 Zdroj: Aura-Pont

 http://www.kalich.cz/

Zdroj: texty divadlo Kalich

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 26.04.2024

Svátek má Oto

Citát pro dnešní den

Abys mohl vidět duhu, musí napřed přijít déšť.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz