Lesík Hajdovský s kapelou Manželé křtí dvě desky na Jižním Městě

20.09.2009 20:27

Praha (Pressweb) – 8. října 2009 budou na koncertě v kulturním centru Zahrada na Jižním Městě v Praze pokřtěny nově vydávané CD Je to vono a Kde jsme zůstali. Poprvé oficiálně tak vyšly původní, již legendární nahrávky z osmdesátých let: Jižák, UFO, Všichni hrajou dobře, jen my hrajem špatně a další.

Lesík Hajdovský s kapelou Manželé křtí dvě desky na Jižním Městě

Kapela Manželé hraje velmi výjimečně, přibližně dvakrát do roka. Proto je jejich koncert v Zahradě ojedinělou možností setkat se s živým provedením legendárních nahrávek.

Koncertu a křtu Manželů v Zahradě si velmi vážíme, doufali jsme, že si pro tuhle událost vyberou Jižní Město," těší se programový ředitel Zahrady David Kašpar.

Legendární kapela Manželé vydává remasterované kultovní skladby z osmdesátých let na labelu NEXTERA. Lesík Hajdovský a Mirek Gärtner nahráli skladby v polovině 80. let na vypůjčené přístroje u sebe v bytě. Jejich nahrávky se zapsaly do historie české muziky – už před Sametovou revolucí Manžele zasvěcení novináři a publicisté navrhovali na různé hudební ceny, docenění se dočkali až později, například na na remixové desce Kamufláž s předělávkami skladeb od Penerů strýčka Homeboye, Trosek nebo Ecstasy Of Saint Theresa.

Z původně folkového muzikanta Lesíka Hajdovského se stal průkopník hip-hopu v Čechách. Od inspirace Grand Master Flashem a jeho písničkou New York vedla přímá linka ke skladbě Jižák, „Další písně potvrdily schopnost samostatného rozvíjení hiphopových vlivů: třeba skladba Koncert vlastně jakoby předznamenala rapmetalovou vlnu.," píše Jaroslav Riedel v bookletu k desce.

Lesík Hajdovský a Manželé – křest desek Je to vono a Kde jsme zůstali
zahradaKC, Malenická 1784, Praha 11
8. října 2009, 20:00

Vstupenky za 100,– Kč v pokladně Zahrady, on-line na www.webticket.cz a v síti Ticketpro

Alba Lesík Hajdovský a Manželé – Kde jsme zůstali a Lesík Hajdovský a Manželé – Je to vono vydává na CD nosičích nakladatelství NEXTERA v distribuci prodejen LEVNÉ KNIHY.

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
lesik hajdovsky a manžele
zdravim,me by zajimalo jesli by lesik hajdovsky a manžele přijeli hrat na moji svadbu do olomouckeho kraje?dik
bohouš
13.04.2011 17:52

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz