Ruka Fátimy – nový historický román na pultě knihkupectví Havana

27.08.2010 09:00

Čtenáři Falconesovy Katedrály moře najdou v autorově novém románu všechno to, čemu jeho první kniha vděčí za svůj mimořádný úspěch: příběh vášnivé lásky a nenávisti, ztracených iluzí, ale také nadějí dávajících životu smysl a přivádějících člověka na cestu dobrodružství.

Ruka Fátimy

V roce 1568 propuká v horách a údolích španělského kraje Alpujarra vzpoura. Místní muslimové, násilím donucení stát se křesťany, odmítají dále snášet nespravedlnost, ožebračování a ponižování a povstávají proti křesťanům. Zahajují tak nerovný boj, který může skončit jejich porážkou a rozptýlením po celém kastilském království. Mezi povstalci se ocitá mladý Hermando. Jako syn vzešlý z nedobrovolného spojení muslimské ženy s katolickým knězem je zavrhován jak vlastními lidmi tak křesťany.

Během povstání čelí Hermando krutosti obou bojujících stran, ale nachází také svou velkou lásku. Po porážce vzbouřenců je nucen žít v Córdobě. Tam se vzdor těžkostem každodenního  života  vzdělává u muslimského učence, skrývajícího se v sutaně katolického kněze, a s pomocí šlechticů muslimského původu chystá a provádí důmyslný plán, jak vrátit krajanům důstojnost. V prostorách kláštera, sálech paláců i na nebezpečných stezkách pokračuje skrytý, ale urputný boj za práva pokořených muslimů.

Ruka Fátimy je dramatický, historicky věrný román, líčící tragédii muslimů u příležitosti čtyřstého výročí jejich vyhnáni ze Španělska. Autor v něm zároveň vypráví příběh jednoho podivuhodného  života, života muže mezi dvěma světy, jenž hluboce miluje , nikdy se nevzdává a s neochvějnou vůlí sleduje svůj cíl.

Objednejte si román  Ruka Fátimy ješte dnes:

Knihkupectví Havana – malý obchod s velkou duší. Tomkovo knihkupectví vám každý týden přináší tip na nové knihy. Objednávejte si nové knížky u svého knihkupce na čísle 281 866 125

Knihkupectví Havana – Martin Tomek
Mochovská 38
Pavilon Havana ( přímo u metra Hloubětín)
190 00 Praha 9
e – mail:
knihy_havana@iex.cz
Tel: 281 866 125
GSM: 777 906 295
        

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 20.04.2024

Svátek má Marcela

Citát pro dnešní den

Udělej co můžeš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz