Ruka Fátimy – nový historický román na pultě knihkupectví Havana

27.08.2010 09:00

Čtenáři Falconesovy Katedrály moře najdou v autorově novém románu všechno to, čemu jeho první kniha vděčí za svůj mimořádný úspěch: příběh vášnivé lásky a nenávisti, ztracených iluzí, ale také nadějí dávajících životu smysl a přivádějících člověka na cestu dobrodružství.

Ruka Fátimy

V roce 1568 propuká v horách a údolích španělského kraje Alpujarra vzpoura. Místní muslimové, násilím donucení stát se křesťany, odmítají dále snášet nespravedlnost, ožebračování a ponižování a povstávají proti křesťanům. Zahajují tak nerovný boj, který může skončit jejich porážkou a rozptýlením po celém kastilském království. Mezi povstalci se ocitá mladý Hermando. Jako syn vzešlý z nedobrovolného spojení muslimské ženy s katolickým knězem je zavrhován jak vlastními lidmi tak křesťany.

Během povstání čelí Hermando krutosti obou bojujících stran, ale nachází také svou velkou lásku. Po porážce vzbouřenců je nucen žít v Córdobě. Tam se vzdor těžkostem každodenního  života  vzdělává u muslimského učence, skrývajícího se v sutaně katolického kněze, a s pomocí šlechticů muslimského původu chystá a provádí důmyslný plán, jak vrátit krajanům důstojnost. V prostorách kláštera, sálech paláců i na nebezpečných stezkách pokračuje skrytý, ale urputný boj za práva pokořených muslimů.

Ruka Fátimy je dramatický, historicky věrný román, líčící tragédii muslimů u příležitosti čtyřstého výročí jejich vyhnáni ze Španělska. Autor v něm zároveň vypráví příběh jednoho podivuhodného  života, života muže mezi dvěma světy, jenž hluboce miluje , nikdy se nevzdává a s neochvějnou vůlí sleduje svůj cíl.

Objednejte si román  Ruka Fátimy ješte dnes:

Knihkupectví Havana – malý obchod s velkou duší. Tomkovo knihkupectví vám každý týden přináší tip na nové knihy. Objednávejte si nové knížky u svého knihkupce na čísle 281 866 125

Knihkupectví Havana – Martin Tomek
Mochovská 38
Pavilon Havana ( přímo u metra Hloubětín)
190 00 Praha 9
e – mail:
knihy_havana@iex.cz
Tel: 281 866 125
GSM: 777 906 295
        

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz