Knihkupectví Havana – knihy, které nám přinášejí radost a potěšení. Kniha, věrný přítel ve chvílích prázdnoty, stesku, ale i pohody.

19.04.2010 12:33

Malé zastavení v knihkupectví Havana pana Tomka, každý měsíc pro vás vybíráme další nové tituly. Náš jarní Tip pro tento týden:  Mark Twain -  Jak zahnat splín 

Mark Twain -  Jak zahnat splín

Jak zahnat splín  - Ve smutku si vystačíme i sami se sebou. Ale když chceme prožít plné štěstí, musíme se s někým o něj podělit.  

 Mark Twain

Kdo by očekával  za větou „Jak zahnat splín“ otazník, velice by se mýlil. Mark Twain se neptá, jak přežít smutnou náladu, naopak, - každá z osmnácti povídek, obsažených v tomto souboru, je malou pilulkou proti splínu a představuje svého autora v trochu jiném světle, než jak ho čeští čtenáři doposud znali. S humorem místy až hodně sarkastickým a kousavým uděluje rady do života, vede přednášku o vědní disciplíně zvané onanologie nebo se zamýšlí nad úskalími německého jazyka, knihu pak završují proslulé fiktivní deníky Adama a Evy.

Stáří ( povídky vznikly na přelomu 19. a 20. století) neubírá Twainovým textům nikterak na vtipu a pro dnešní čtenáře nejsou jen ohlédnutím do minulosti.

„ Večer je mu povoleno sníst tři sousta jakéhokoliv jídla, které mu nechutná, a vypít sklenici libovolného likéru, který nesnáší. Pokud je nekuřák, je mu dovoleno zapálit si dýmku. Ve 21.30 přesně být v posteli a sfouknout svíčku. Další den to celé znova. V čem je tohle lepší než mít dnu, to nevím“ píše Twain v roce 1892 o procedurách v Mariánských Lázních a my mu rozumíme i dnes ve 21. století. Většina povídek vychází v českém jazyce úplně poprvé.

O knihách, o životní pohodě ve chvílích smutku i radosti:
Knihkupectví Havana -  Martin Tomek
Tel: 281 866 125
GSM:  777 906 295
Mochovská 38
190 00 Praha 9 – Hloubětín
Stanice metra Hloubětín

zdroj: anotace knihy Jak zahnat splín
       

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz