Sugar / Někdo to rád horké – nová premiéra v Divadle pod Palmovkou

09.09.2009 11:30

Praha (Pressweb) – V sobotu 26. září a v pátek 2. října od 19 hod uvedeme premiéru nové divadelní sezony – hudební komedii Sugar/ Někdo to rád horké v inscenaci Stanislava Moši.

Sugar / Někdo to rád horké – nová premiéra v Divadle pod Palmovkou

Slavná oscarová komedie Někdo to rád horké patří k filmové klasice a mnohým divákům se jistě vybaví závěrečná scéna s konstatováním, že „nikdo není dokonalý". Podle filmové předlohy vznikl broadwayský muzikál Sugar, který úspěšně obletěl celý svět – a podobně jako filmová předloha baví své diváky skvělými komickými scénami a výbornou muzikou.

Příběh začíná ve chvíli, kdy se dva muzikanti, Joe (Ondřej Kavan nebo Jan Teplý) a Jerry (Radek Valenta), nedopatřením stanou svědky vyřizování účtů dvou mafiánských gangů. Před pronásledováním uniknou do dívčí kapely; ze saxofonisty Joea se stane Josefina a z kontrabasisty Jerryho Dafne. Vše zkomplikuje jak nekorunovaná královna dívčího jazzového bandu, dráždivě krásná a svůdně nezodpovědná zpěvačka Sugar (Michaela Badinková nebo Anna Schmidtmajerová), tak i bezhlavě zamilovaný milionářský záletník Osgood (Miloš Kopečný).

Režisérem představení je Stanislav Moša, jeden z nevýznamnějších českých režisérů hudebního divadla, jehož inscenace Sugar ve slovinské Lublani byla v loňském roce vyhlášena nejlepší hudební komedií roku. Překlad připravil Jiří Josek, hudbu nahrál Orchestr Městského divadla v Lublani pod vedením Žarko Prinčiče.

Stanislav Moša o chystané inscenaci:

Na co se mohou diváci pražské Sugar těšit?
Hlavně na senzační herce v úžasné, v mnohém nepřekonatelné historce plné skvělého humoru! Když se nakonec s podobnou matérií předstoupí před obecenstvo, vypadá vše lehce a snadno. Vězte však, že jsme intenzivně pracovali už více než měsíc před prázdninami. V komedii to musí fungovat jako v těch tzv. švýcarských hodinkách a aby tomu tak nakonec taky bylo, chce to spoustu jemné a přesné práce. A v hudebním divadle navíc – tanec, zpěv! Prostě hodně, hodně práce – i když krásné! A k tomu je třeba samozřejmě šikovná parta lidí. I když hodně mluvím o filmu, nikdy jsem s ním nechtěl soupeřit. Diváci uvidí něco sice velmi, velmi podobného, ovšem v zásadě zcela jiného. Film i divadlo mají totiž zcela jiné zákonitosti.

Co byste dělal Vy na místě Joea a Jerryho, dvou muzikantů prchajících v muzikálu Sugar před gangstery?
Hlavně bych si přál nic podobného nezažít. I když ty různé peripetie – některé z nich by určitě stály za to. Např. cesta v lůžkovém vagónu plném krásných a mladých děvčat! Ale předtím to základní rozhodnutí převléct se za ženu… no… v mém případě… já bych byl teda hrozně škaredá ženská, velká, tlustá atd., atd. Asi bych to zkusil běžet na policii a myslel si, že ta mě před mafií ochrání. Víš… já jsem byl vždycky společensky hodně naivní.

Inscenace Stanislava Moši, překlad Jiří Josek, scéna Jaroslav Milfajt, kostýmy Andrea Kučerová, choreografie Vladimír Kloubek, hudební nastudování Irena Pluháčková. Hrají : Ondřej Kavan/ Jan Teplý, Radek Valenta j.h., Michaela Badinková j.h./ Anna Schmidtmajerová j.h., Marcela Nohýnková, Rudolf Jelínek, René Přibil, Jiří Havel, Ivo Kubečka, Jan Konečný, Ivan Jiřík, a další.

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 05.05.2024

Svátek má Klaudie

Citát pro dnešní den

Je snazší za své zásady bojovat, než se jimi řídit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz