Přípravy na slavnostní premiéru lyrikálu Kudykam vrcholí

20.10.2009 20:42

Ve sředu 21. října 2009 se na scéně Státní opery Praha uskuteční slavnostnípremiéra dlouho očekávaného projektu letitého autorského tandemu Michala Horáčkaa Petra Hapky s názvem Kudykam

V produkci společnosti Kudykam s.r.o. je na letošní sezonu naplánováno 50 představení, která se uskuteční v období, kdy soubor Státní opery Praha bude hostovat v Japonsku na svém devátém turné. Nejedná se o muzikál v pravém slova smyslu, žánrově lze dílo označit jako divadelní hru ve verších a se zpěvy. Děj vypráví o duchovní cestě, na kterou se vydá hlavní hrdina Martin. Toho na počátku spatříme v jeho pokoji, tzv. Penzionu svět. Martin se rozhoduje, zda se má vydat na svou cestu a následovat tak svého strýce. Pokud se rozhodne pro cestu, kudy kam se má přesně vydat? To je otázka, která se následně zhmotní v podobě postavy Kudykama, jež se stává jeho průvodcem na cestě plné překážek. Ale největší boj nakonec svede hrdina sám se sebou.

Na projektu Kudykam se podílejí tito umělci: Michal Horáček – producent, libreto a texty písní, Petr Hapka – hudba k písním, Dodo Gombár – autor a režisér, Michaela Hořejší – scénografka a
kostýmní výtvarnice, Ondřej Brzobohatý – hudební nastudování a aranžmá, Pavel Strouhal – choreograf, JUDr. Oldřich Lichtenberg – výkonný producent.

V Kudykamu budou mimo jiné vystupovat: Karel Dobrý, Vojtěch Dyk, Csongor Kassai, Ondřej Ruml, František Segrado, Richard Krajčo, Martha Issová, Nina Divíšková a Jan Budař.  Kromě stálého obsazení se diváci na jevišti setkají s populárními interprety jako je Lucie Bílá, Karel Gott, Daniel Landa, Jarek Nohavica, Jana Kirschner, Dan Bárta, Matěj Ruppert a dalši.

www.opera.cz

zdroj: TZ Státní opera Praha

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 18.04.2024

Svátek má Valérie

Citát pro dnešní den

Musíme být ochotni opustit život, který jsme si naplánovali a přijmout život, který nás čeká.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz