Pozvání - na jedinečné představení Par le Boudu/Ztroskotancem, aneb velký zlý klaun se zabydlel na Lodi Tajemství Divadla bratří Formanů!

21.06.2010 08:23

Bonaventure Gacon - Par le Boudu (volne prelozeno „Ztroskotancem“)  „Velký zlý klaun“ Bonaventura Gacon jako potrhaný provokující klaun. Boudu je ztroskotanec. Zlý klaun co se domáhá svých práv. Je oděný všemi hrůzami světa, které osobnost Bonaventury Gacon mění na smích.

Křivá tlama, vybujelý vous- Boudu vstupuje na scénu- sedraný, schvácený, vratší než kocábka v bouři. Podívejte se trošku na jeho snivé oči, nuzáckou šedou filcovou čapku na jeho hlavě, na jeho halenu, jeho šosy, jeho pantofle a jeho červený nos. Rozumněli jste? Tenhle ztroskotanec je klaun, který se jmenuje Boudu. Žádný z těch čistých klaunů, nelidských, ješitných, ale skutečný cirkusový klaun, takový chudý typ, troska. S velkou obtíží přisune dřevěný stůl stokrát zachráněný z domácího odpadu, stokrát opravený. Promluví nakonec? Nakonec ano, mluví. Jeho slova jsou plná děr, větru a hanby. „ To jsem já, kdo je tady!“(dlouhé ticho). „Já, já jsem zlej....“ (dlouhé ticho),“ já jsem zlej“ (ticho) “já!“ A tohle říká. Ten kdo se schovává do převleku Boudu je Bonaventura Gacon, v Čechách známý jako jeden z hlavních členů Cirque Trottola (vystupovali například na festivalu Letní letná v Praze, Pár dní s Formany a jejich přáteli v Ústí nad Labem 2006 nebo na zámku Kratochvíle 2009). Mimořádně nadaný francouzský umělec, acrobat.

Představení Par le Boudu je mnohými kritiky a divadelními znalci požadováno, za opravdový skvost. Je
jedinečnou podívanou, jedinečný herecký a akrobatický zážitek. Na divadelní lodi Tajemství uvedeme jeho českou premiéru, a jedinečný počin: představení bude do českého jazyka tlumočeno Petrem Formanem. Jako zázrakem dva klauni na jevišti plující lodi

23.6.   20.30,  vstup: 350/300 CZK

24.6.   20.00 s plavbou,  vstup: 400/350 CZK

25.6.   20.30 vstup: 350/300 CZK

26.6.   20.30 s plavbou, vstup 400/350 CZK 

více informací:  www.formanstheatre.cz 

Autor: TZ Loď tajemství

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz