Literární kavárna Řetězová - "Chyba" mladých umělců ukazuje, jací jsme ( DAMU, HAMU, pražská konzertvartoř)

06.03.2010 08:34

Cesta ze životní krize je tématem představení mladé generace divadelníků café Chyba, které se 11. března premiérově uskuteční v Literární kavárně Řetězová.

Natálie Řehořová

"Chyba odhaluje lidem, jací jsou. A v našem café se neposunou dál, dokud si to neuvědomí," říká Alexej Byček, autor činohry. "Až když se naši zákazníci dostávají na dno, začínají vidět, v čem mají ještě šanci. Když něco není v pořádku, nemůžou přece žít, jakoby bylo."

Inscenace vznikla spoluprací studentů DAMU, HAMU, Pražské konzervatoře a profesionálních herců. Režijního vedení se zhostil Jan Zeman, absolvent režie na Filmové škole ve Zlíně. Ten práci na hře komentuje: "Dělat Chybu znamená rýpat se v osobním krachu. Rýpat se v něm s lidmi, co nabízejí zajímavá řešení. Jde vlastně o debatu s alteregy nás všech skrz talentované herce."

Představitelé již na svůj věk dosáhli nemála hereckých úspěchů. Například Natálie Řehořová ztvárnila titulní roli ve filmu francouzského režiséra Philippa Grandrieuxe Un Lac (2008), Jan Cina zas hrál nejstaršího syna v diskutovaném filmu Zdeňka Tyce Smradi (2002), Jan Hofman je kromě hostování ve Stavovském divadle členem souboru Strašnického divadla a - jako všichni herci café Chyby - působí na mnoha pražských scénách.

Premiéra hry se odehraje ve sklepních prostorách Literární kavárny Řetězová, které podkreslují atmosféru iluzivního café. Dílo je pak výsledkem snahy nových umělců ukázat ne tolik zbytečnost chyb, jako způsob, jak je zvládnout, i když se jejich důsledků už nezbavíme.

Premiéra proběhne v Literární kavárně Řetězová 11.března od 19:30.


Literární kavárna Řetězová
Praha 1, Řetězová 10
Po-Pa 12:00-23:00,
So-Ne 17:00-23:00

Autor: Alexej Byček

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 20.04.2024

Svátek má Marcela

Citát pro dnešní den

Udělej co můžeš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz