Festival integrace Slunce

20.10.2009 17:42

V prvních pěti listopadových dnech se pražský Palác Akropolis opět promění v místo setkávání – bude se hrát divadlo, bude se zpívat i tančit.......

Festival integrace Slunce nabídne řadu divadelních premiér. Festival integrace Slunce poskytuje prostor všem, kteří často přicházejí zkrátka: dětem, zdravotně postiženým, studentům i profesionálům, již se nebojí dělat věci jinak. Nabídne řadu divadelních premiér.

Patnáctý ročník Festivalu Integrace Slunce nabídne hned tři divadelní premiéry: Společnost rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem připravila pořad volně inspirovaný knihou Malý Princ. V osobitém podání uvede hru s názvem Chlapec z planety D.S. už první den festivalu, 1. listopadu 2009. Prvního uvedení se v pondělí 2. listopadu dočkají tři aktovky těžící z atmosféry tří velkých evropských města v podání Divadla Verva. Ve středu 4. listopadu proběhne pražská premiéra představení Jak se vám líbí (na dně) Divadla Esence.

Další večerní program tvoří interpretace života Edvarda Muncha v podání studentů brněnské JAMU, či koncert kapel Bob Saint-Clare a Trio de Janiero.
V úterý se koná výtvarný workshop pod vedením o. s. Slepíši, který nabídne možnost vyzkoušet si vnímání světa bez pomoci zraku. Lektoři účastníky seznámí s pomůckami, které jsou pro život lidí se zrakovým postižením nezbytné – jako slepecká hůl, Braillovo písmo atd.

Dopolední programy jsou již tradičně složené z vystoupení dětí z mateřských, základních a speciálních škol a jsou zdarma.

Festival doplní retrospektivní výstava fotografií Pavla Rydla mapujících vývoj festivalu.

Festival integrace Slunce se koná v Paláci Akropolis již patnáctý rok – a to v jarním a v podzimním vydání. Pořádá ho o. s. Sukus ve spolupráci s Junior Klubem na Chmelnici a Art Frame Palác Akropolis, za podpory: Hlavního města Prahy, Městské části Praha 3, Ministerstva kultury ČR.

www.palacakropolis.cz // www.festivalslunce.wz.cz
Vlasta Rydlová
 +420 728 248 925
o.s.sukus@seznam.cz, vlasta.rydlova@palacakropolis.cz

zdroj: TZ palác akropolis

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 05.05.2024

Svátek má Klaudie

Citát pro dnešní den

Je snazší za své zásady bojovat, než se jimi řídit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz