Divadlo Spejbla a Hurvínka: 1.dubna 2010 se vracíme do našeho zrekonstruovného divadla v Dejvické 38 v Praze 6

02.03.2010 08:28

V rámci slavnostního zahájení uvedeme 1.4. v 19,00 hod. premiéru hry pro dospělé Heleny Štáchové a Martina Kláska "Spejblovo hudební zmatiné". V tomto roce Divadlo S+H oslaví 80 let své profesionální činnosti,19.dubna 80-ténarozeniny Máničky a Žeryka a na podzim Spejblovy devadesátiny.

SPEJBLOVO HUDEBNÍ ZMATINÉ  (premiéra)

Helena Štáchová a Martin Klásek
Osm tónů stupnice a jubilejních osmdesát let společného profesionálního působení znamenalo pro naše dřevěné protagonisty nejen chvíle plné souznění, ale zcela zákonitě při něm zazněly i tóny mollové. Přesto je nosový bass pana Spejbla i nadále přehlušován někdy dotěravým „sprachgesangem“ paní Kateřiny.  Mániččino staccato, drží svůj krok v duetu s Hurvínkovou, někdy ještě pubertou poznamenanou fistulkou. A nesmíme zapomenout na hlasy divé přírody, když se do debaty kakofonicky zapojí i chlupatý přítel člověka – Žeryk.  Přesto si naše pětice při svých disputacích a toulkách po jevišti i po osmdesáti letech stále ještě hraje do noty!
Naše dospělé diváky proto zveme ku shlédnutí hudebního zmatiné pana Spejbla, Hurvínka, Máničky, paní Kateřiny a Žeryka, které je okořeněno loutkovými čísly rovněž inspirovanými hudbou.

V dubnu hrajeme:

Pavel Grym
"Pohádky pro Hurvínka"  
Hurvínek s Máničkou se dostanou do světa pohádek. Na své pouti se seznámí nejen s Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým, ale i Dědem Vševědem a dalšími pohádkovými postavičkami. Záhy pochopí v čem je jejich kouzlo.

Martin Klásek,Denisa Kirschnerová
"Hurvínek už zase zlobí"
Znáte ty dva! To by přece nebyl Hurvínek a Mánička, kdyby si občas trošku "nevyhodili z kopýtka!" Bohužel pan Spejbl s bábinkou tuto jejich úžasnou zábavu nazývají "zlobením". Bez lumpačení je však život moc vážný, a tak se naše sehraná dvojice vypraví tajně na místo "do houslí" na Matějskou pouť.
Ovšem ani jeden z nich netuší, co všechno se může přihodit!

Martin Klásek
"Hurvínek a zrcadlo"
Hrdinou naší pohádkové hry je Hurvínek, který jako dítě žijící v dnešním světě, přebírá z televize a akčních filmů názor, že vnější efektnost je důležitější než hodnoty vnitřní. Péči o vzdělání a charakter nahrazuje proto pečováním o své svaly před zrcadlem. Teprve když ho jeho "druhé já" ze zrcadla zavede do světa pohádek, zjistí Hurvínek, které vlastnosti bude potřebovat, aby zachránil Máničku ze spárů pekelných.

Martin Klásek, Denisa Kirschnerová
"Hurvínkova cesta do Tramtárie"  
Kam se to ti dva zase dostali! Stačilo jen, aby se Hurvínek trochu nastydl, Mánička mu předčítala z pohádkové knížky a už to celé začalo. Ocitli se totiž v zemi plné žíznivých květin, kde vládla protivná princezna Gerbera. Ještě se ani nestačili rozkoukat a už jim uvěznila Žeryčka! Jak si s tím oba poradili, uvidíte.

Více informací: www.spejbl-hurvinek.cz 

pokladna D S+H tel.: 224 316 784
ÚT,ČT,PÁ  10.00 - 14.00 a 15.00 - 18.00 hod.
ST  10.00 - 14.00 a  15.00 - 19.00 hod., SO,NE 13.00 - 17.00
Příjem hromadných objednávek od dvaceti kusů výše:  tel./fax: 224 312 380
Obchodní oddělení D S+H,  Dejvická 38, 160 00  Praha 6
obchodni@spejbl-hurvinek.cz
www.spejbl-hurvinek.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz