Divadlo Praha - Caveman "Obhajoba jeskynního muže" Divadlo u Hasičů v lednu 2010

03.01.2010 14:24

Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

"Obhajoba jeskynního muže", kterou napsal a na jevišti sám uvádí Rob Becker, představuje humorné přemýšlení o rozdílech mezi muži a ženami a o tom, jak tyto rozdíly vyvolávají často nedorozumění.

Na jaře letošního roku náš tým posílil herec divadla Ypsilon Jakub Slach. Ptáte se proč když Caveman je přece představení jednoho herce?? Odpověď je jednoduchá Jakub Slach hraje Cavemana v alternaci s Janem Holíkem. A právě Honza byl ten, kdo Jakuba doporučil producentovi a ostatním členům týmu.

„Po té co jsme měli možnost vidět Jakuba na jevišti nebylo o čem přemýšlet“ říká Yvetta Lizatović z produkční společnosti POINT, která Cavemana v ČR uvádí.

Máte chuť se zase jednou rozesmát až k slzám? Přijďte se podívat a přesvědčte se sami,že tato volba byla správná. Jakub Slach i Jan Holík se na Vás těší od září 2009 v divadle U Hasičů a v dalších divadlech po celé ČR.

Režie: P. Hartl

Autor: R. Backer

Účinkuje: J. Holík

Caveman
Jeskynní muž Roba Beckera

O představení a o autorovi
"Obhajoba jeskynního muže", kterou napsal a na jevišti sám uvádí Rob Becker, představuje humorné přemýšlení o rozdílech mezi muži a ženami a o tom, jak tyto rozdíly vyvolávají často nedorozumění. Představení pro jednoho herce zaplňuje do posledního místa hlediště mnoha divadel v USA i v Kanadě.

"Obhajoba jeskynního muže" byla poprvé uvedena na Broadwayi v divadle Helen Hayes 26. března 1995 a po svém 399. uvedení 17. července 1996 se dočkala zápisu do divadelních kronik, když překonala hry "Search For Intelligent Life in the Universe" (Hledání inteligentního života ve vesmíru) Lily Tomlinové a "The World According to Me" (Svět podle mě) Jackie Masonové. Tehdy se "Obhajoba jeskynního muže" stala nejdéle hraným představením jednoho herce v historii Broadwaye.

Na paměť této události vyhlásil starosta New York City Rudolph Gulliani 18. červenec 1996 v New York City "Dnem jeskynního muže" a přejmenoval 44. Západní ulici na ulici "Jeskynního muže" (Caveman Way). Představení mělo více než 700 repríz a potom se vydalo na turné po USA.

Představení "Rob Becker's Defending the Caveman" bylo poprvé uvedeno v roce 1991 a v USA je viděly více než 2 miliony lidí. Než se představení dostalo na Broadway, vyprodávalo dlouhou dobu divadla v San Franciscu, Dallasu, Washingtonu, Philadelphii a Chicagu. Caveman si vydobyl úspěch také v Londýně, Jihoafrické republice a na Islandu a později i v mnoha dalších státech. Rob Becker napsal text během let 1988 - 1991, kdy studoval antropologii, prehistorii, psychologii, sociologii a mytologii.
Rob Becker se narodil v San José v Kalifornii a začal hrát v roce 1981 v Bay Ares. V roce 1989 se objevil v pořadu Late Night (Pozdní večer) s Davidem Lettermanem a od té doby je častým hostem v celostátních televizních a rozhlasových programech, například Good Morning, America (Dobré ráno, Ameriko), The Today Show (Dnešní show), The Charles Grodin Show, CNN, v pořadech "Weekend Edition" (Víkendové vydání), "Talk of the Nation" (O čem se mluví) a "Wha'd Ya Know" (Co víte) s Michaelem Feldmanem na NPR. V červenci 1997 se Becker objevil v pořadu "Oprah Winfrey Show".
Rob je 17 let ženatý a s manželkou Erin mají tři děti - Callaghan, McKenna a Tierney. Nejsou-li právě na turné, žijí v malém městě v severní Kalifornii.


Divadlo u Hasičů
Římská 45 - 120 00 Praha 2

tel. pokladna 222 518 716,
tel/fax: 222 516 910,
 e-mail: divadlouhasicu@seznam.cz
 Informace o divadle a dalších termínech představení: http://divadlouhasicu.byl.cz/

Zdroj: TZ Divadlo u Hasičů

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz