Divadlo Praha - Čas pohádek nastane v předvánočním čase i v tanečním divadle Ponec

01.12.2009 12:00

Co je dobré a co je zlé? Je radost silnější než smutek? Oblíbené pohádkové představení Pohádka po kapkách (pro děti od 4 let a jejich rodiče),

 hrají a tančí profesionální herci a tanečníci spolu s dětmi-diváky bude opět uvedeno, tentokrát příznačně v předvánočním čase v divadle Ponec v neděli 20. 12. v 15.00 a 18.00 hodin. Inscenace nabízí dětem kromě netradičního zpracování příběhu na motivy pohádky Karla Šiktance také možnost zapojit se pomocí tance a pohybu aktivně do děje. Zkušená choreografka Lenka Tretiagová dokáže na scéně vykouzlit pohádkovou atmosféru, ve které se ani stydlivé děti nebudou bát a pomohou Ondřejovi s bojem proti pánovi Vod, který mu unesl jeho milou dívku. „V Pohádce po kapkách pracuji s metodou, která ukazuje, jak vést děti tanečními technikami (propojeně s hudbou a výtvarným uměním) k tvořivému myšlení“, doplňuje choreografka Lenka Tretiagová. Vstupenky v prodeji od 15. listopadu v divadle Ponec, v divadle v Celetné a v sítích Ticketpro a Ticketstream za 60 Kč děti / 100 Kč dospělí. Prosincové představení pro školy se uskuteční v pátek 18. 12. / 9.00 + 11.00 hod.

Z tisku:
„..děti často samy rozhodují, co a jak se bude dít. Zcela přirozeně a spontánně tak začnou vnímat tanec jako komunikativní pohybový prostředek a jindy jimi nedotknutelné dění na jevišti jako napínavé dobrodružství, jehož mohou být samy účastny. A divadlo se jim po kapkách začíná vpíjet do těla i duše. Nádherná práce. Doporučuji všem dětem (i těm méně aktivním) a jejich rodičům (příjemně se na tuto zhruba hodinovou práci i dívá)“ Vladimír Hulec, Divadelní noviny, 17. 2. 2009.

Více o taneční inscenaci

Režie, dramaturgie: Lenka Tretiagová a Tereza Marečková
Choreografie: interpreti v tvůrčí spolupráci s autory
Hudba: Jakub Kudláč
Scéna, kostýmy: Petra Mládková
Hrají a tančí: Ondřej - Michal Dalecký / Jan Meduna, Pán dešťů - Ondřej Lipovský, Panenka - Tereza Tretiagová, Vodní bytosti - Jana Sýkorová / Lenka Vokurková / Eliška Kašparová / Lenka Reihserová


Tanec Praha o. s. / divadlo Ponec
telefon: +420224 817 886, GSM: +420 724 213 136
e-mail:
michaela@tanecpraha.cz
www.divadloponec.cz , www.tanecdetem.cz 

Doplňující informace o autorech

MgA. Lenka Tretiagová (narozena 7. 7. 1965) absolventka DAMU (obor dramatická výchova), vedoucí Tanečního studia Light (při ZUŠ Na Popelce) zaměřeného na pohybové divadlo dětí a studentů, pedagožka Dětského studia divadla Ponec, spoluiniciátorka a hlavní pedagožka projektu Tanec školám (základem projektu je pravidelná výuka taneční a pohybové výchovy, popř. tvůrčí dílny v základních školách a interaktivní programy s profesionálními i dětskými soubory v divadle Ponec určené divákům z I. i II. stupně ZŠ a středních škol). Vytvořila řadu tanečně-divadelních představení s dětmi a studenty, která získávají ocenění na národní i mezinárodní úrovni. Je spoluautorkou a režisérkou úspěšného dětského tanečně-divadelního představení Pohádka po kapkách (premiéra v divadle Ponec 2007), které je stále na repertoáru a nové inscenace pro děti od 8 do 12 let Putování ve větvích.


Produkce a koordinace projektu Tanec školám
Mgr. Irena Komrower
Tanec Praha o. s. / divadlo Ponec
telefon: +420 224 817 886, GSM: +420 604 287 239
e-mail:
detem@tanecpraha.cz
www.tanecdetem.cz

zdroj: TZ divadlo Ponec

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz