Divadlo Ponec - V Ponci tančí i děti, 22.2. - 24.2. 2010

16.02.2010 13:18

Veřejnosti obvykle nepřístupné prostory jedinečného tanečního divadla Ponec mohou děti spolu se svými rodiči odhalit při představení Putování ve větvích, které je postaveno na interaktivním tanečně-divadelním programu.

Autoři představení (L. Tretiagová a O. Lipovský) inspirováni knihou francouzského spisovatele Timothée de Fombella pojali scénu divadla jako obraz stromu, který je říší hlavních postav malého Tobiáše a jeho kamarádky Elíšy. Vychutnejte si spolu se svými dětmi tento magický svět! Putujte společně s herci a tanečníky, za doprovodu živé hudby, ve větvích od koruny až ke kořenům, kolem jezírka i měkkou trávou a poznejte tajemství stromu tajemství, které je vlastně jedním velkým podobenstvím o naší planetě. Představení je určené pro děti od 6 let a divadlo ho uvede v pondělí 22.2. a v úterý 23.2. od 10.00 a 15.00 pro školy a veřejnost a ve středu 24.2. od 14.00 pro veřejnost v divadle Ponec.


Režie: Ondřej Lipovský a Lenka Tretiagová
Tvorba a interpretace: Petra Brabcová, Eliška Kašparová, Bára Látalová, Lenka Tretiagová,  Patrik Děrgel, Ondřej Lipovský, Vojtěch Švejda
Dětské role: Hana Bernardová, Martin Daněk, Barbora Daňková, Šimon Heneberg, David Králík, Anna Podskalská, Anna Šefrnová, Anna Tretiagová
Živá hudba: Icon Orchestra – Jan Holeček, Agnes Kutas, Tomáš Žižka
Scéna a kostýmy: Ondřej Lipovský
Produkce: Tanec Praha o.s.
Představení vzniklo s přispěním: MHMP, MK ČR, Marie Kinsky, Tanec Praha o. s., ZUŠ Na Popelce v Praze 5

Tanec Praha o. s. / divadlo Ponec
telefon: +420224 817 886, GSM: +420 724 213 136
e-mail:
michaela@tanecpraha.cz
www.divadloponec.cz  

Doplňující informace o autorech:

MgA. Lenka Tretiagová (narozena 7. 7. 1965) absolventka DAMU (obor dramatická výchova), vedoucí Tanečního studia Light (při ZUŠ Na Popelce) zaměřeného na pohybové divadlo dětí a studentů, pedagožka Dětského studia divadla Ponec, spoluiniciátorka a hlavní pedagožka projektu Tanec školám (základem projektu je pravidelná výuka taneční a pohybové výchovy, popř. tvůrčí dílny v základních školách a interaktivní programy s profesionálními i dětskými soubory v divadle Ponec určené divákům z I. i II. stupně ZŠ a středních škol). Vytvořila řadu tanečně-divadelních představení s dětmi a studenty, která získávají ocenění na národní i mezinárodní úrovni. Je spoluautorkou a režisérkou úspěšného dětského tanečně-divadelního představení Pohádka po kapkách (premiéra v divadle Ponec 2007), které je stále na repertoáru.

Ondřej Lipovský, tanečník a výtvarník vystudoval katedru nonverbálního divadla u prof. Ctibora Turby na HAMU a grafiku u prof. Vladimíra Kokolji na AVU. Je spoluzakladatelem improvizačního souboru KREPSKO. Je autorem představení Spad tam, v němž také hraje a účinkuje v představení Figures In a Landscape. Jeho nejnovějším projektem je Gorillas (Alfréd ve dvoře). S Lenkou Tretiagovou spolupracuje od roku 2007 (Pohádka po kapkách, Poslední trpaslík, Velké vyhlídky, Kdy víly přestávají čarovat, Když se všichni čerti žení, Putování ve větvích, festival Tanec dětem) a podílí se i na experimentálním  projektu Tanec školám.

 

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 23.04.2024

Svátek má Vojtěch

Citát pro dnešní den

Život je plný závazků a odpovědnosti, nejsou však důležitější než ty, které máme sami k sobě.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz