Májová ohlédnutí – přijel a zase odjel „ Venice Simplon-Orient-Express“ a my jsme byli jsme u toho – Fotogalerie

07.05.2009 20:18

Neskrýváme zvědavost a chceme na vlastní oči vidět, jak to vypadá a vychutnat si atmosféru, když odjíždí asi skutečně nejslavnější vlak světa.

Májová ohlédnutí – přijel a zase odjel „ Venice Simplon-Orient-Express“ a my jsme byli jsme u toho – Fotogalerie

Orient Express odjížděl směrem do Vídně ze smíchovského nádraží v sobotu odpoledne v půl druhé. Poněkud komicky na nás  určitě zapůsobila slečna z oficiálních informací Českých drah, kam jsme před odjezdem ještě volali. Odpověď na otázku, odkud vlak opravdu odjíždí, byla krátká a jasná, „ omlouvám se, ale  o vlaku nic nevím, je to soukromá akce „.  Soukromá možná, ale v čele vlaku stála lokomotiva Českých drah a vlak doprovázeli i průvodčí.

Nejvíce nás překvapilo, kolik lidí odjíždělo z Prahy. Cestování Orient Expressem je hlavně zážitkem s možností si plně vychutnat  neobyčejné služby a komfort, který poskytuje tento mimořádný salonní vlak. Určitě se výrazně odlišuje již na první pohled, vagony v barvě tmavé pařížské modři v kombinaci s leštěnými mosaznými doplňky jsou okázalou přehlídkou elegance  počátku minulého století.

V soupravě jsou zařazeny tři jídelní vozy, okny je vidět bohatě prostřené stoly, živé květiny,  a velkoryse zdobené přepychové interiéry vykládané dřevěnou intarzií doplněné těžkými závěsy v barvě bordó.  Celkový dojem umocňuje personál v naprosto bezchybné garderobě  včetně bílých rukavic. Samotný pocit, že tímto vlakem cestovalo tolik významných osobností a členů královských rodin, je přímo fantastický.

Jsme rádi, že jsme byli u odjezdu a můžeme se s vámi podělit o dojmy. Pokud se někdy rozhodnete tímto fantastickým vlakem cestovat, napište nám prosím, rádi zveřejníme i vaše pocity a zážitky. Mnoho zajímavých informací o historii i současnosti Orient Expressu objevíte na stránkách

„ Vaše nejromantičtější cesta vlakem"  http://www.orientexpress.cz/
                       

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Orient Express v Praze - fotogalerie


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz