Vojenské muzeum v Lešanech – krásný den a mimořádně vydařený výlet

25.05.2009 15:50

V sobotu jsme se vydali na nepříliš známé místo, chtěli jsme navštívit vojenské muzeum v Lešanech. Zážitek z výletu však mnohonásobně předčil naše očekávání.

Vojenské muzeum v Lešanech – krásný den a mimořádně vydařený výlet

Vojenské muzeum v Lešanech u Týnce na Sázavou zahajovalo v sobotu 23.května 2009 svoji již 14. sezónu. Zájem veřejnosti byl obrovský, o tom jsme se přesvědčili už na parkovišti, které doslova praskalo ve švech. Zahájení bylo velkolepé, o nádhernou podívanou se postarali profesionální vojáci, příslušníci 25. protiletadlové raketové brigády ze Strakonic. Celé impozantní představení bylo připraveno u příležitosti devadesátého výročí vzniku prvních protiletadlových dělostřeleckých jednotek u československé  armády. 

Simulované komentované přestavení zásahu jednotek raketové obrany v terénu proti vzdušným cílům byla nádherná podívaná. Mráz po zádech nám však šel při pomyšlení, že bychom se někdy mohli s podobnou situací potkat v reálu.

Muzeum vojenské techniky v takovém rozsahu je patrně evropským unikátem. Stará kasárna se postupně během času proměnila ve skutečné muzeum s citlivým provedením jednotlivých expozic. Máte možnost  zde vidět více jak 350 historických tanků, kanonů a další velké množství techniky z vybavení naší armády. Vnitřní expozice jsou přehledně chronologicky řazeny do poutavých celků, kde jsou exponáty naaranžované v různém prostředí. Návštěvník určitě ocení dokonalé provedení restaurace jednotlivých exponátů.

Na každém kroku jsme byli svědky nadšení příznivců vojenské techniky. Potkali jsme zde vojáky v historických uniformách všech možných armád. Ten, kdo přijel v sobotu do Lešan, se rozhodně nenudil a krásný den si užil, protože se bylo skutečně na co dívat.

Lešany jsou dobrým tipem na víkendový výlet, který můžeme vřele doporučit.  A protože dobrá zpráva každého potěší, vstup do celého rozsáhlého areálu je v letošním roce  zcela zdarma.  

Doproručujeme, klikněte - náš tip virtuální prohlídka Vojenského muzea : http://w­ww.virtualtra­vel.cz/vojenske-muzeum-lesany/v-halach-1.html

Informace na:http://www.vhu.cz/

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Vojenské muzeum - Lešany 24.5.2009


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 16.04.2024

Svátek má Irena

Citát pro dnešní den

Život je jako divoký tygr. Můžeš si lehnout a položit si jeho tlapu na hlavu, nebo ho osedlat a jet na něm.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz