Vojenské muzeum Lešany - zahajuje sezónu, nenechte si ujít "OBRNĚNÝ DEN" 22.května 2010, Tip na výlet

08.05.2010 06:52

Vše co má kola jede do Lešan, jarní otevření muzea je svátek všech příznivců historie armádní techniky. Unikátní muzeum historické vojenské techniky najdete v obci Lešany nedaleko Týnce nad Sázavou. V prostorách bývalých dělostřeleckých kasáren, které jsou dnes ve správě Vojenského historického ústavu Praha. Vzniklo zde v Evropě ojedinělé Vojenské muzeum.

Vojenské muzeum Lešany - sezóna 2010

V objektu se nachází neuvěřitelné množství různé vojenské techniky pečlivě udržované nebo zrenovované. Návštěvníky zaujmou nové situační expozice ve zrekonstruovaných   halách. Část techniky se nachází v původním stavu pod venkovními přístřešky. Celou sbírku tvoří na 700 tanků a obrněných vozidel, kanónů, nosičů raket, vojenských automobilů a motocyklů, ženijní a spojovací techniky. První exponáty pocházejí již z roku 1890, nejrozsáhlejší a nejucelenější  část sbírky představují zbraně a techniku z roku  1918 – 1939. V této části expozice návštěvník uvidí zbraňové systémy první republiky, kolekci kanónů Škoda a dopravní a bojovou techniku Československé armády.

V průběhu sezóny probíhají v areálu muzea zajímavé akce „ Technika v pohybu“, kdy se představí nejen provozuschopné exponáty, ale i nejmodernější technika současné profesionální České armády. Tyto akce lákají nejširší veřejnost a setkávají se tady milovníci a příznivci vojenské techniky z celé republiky i ze zahraničí. Tato setkání mají báječnou atmosféru a vniká tady neuvěřitelný babylon, složený ze všemožných armád z různých období.

více informací:www.vhu.cz 

          

  

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Vojenské muzeum Lešany - zahájení sezóny 2010


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz