Tankový den posázavské linky - náš tip na výlet, na poslední prázdninový víkend

15.08.2010 13:04

V sobotu 28.srpna 2010 vyjede z nádraží Praha Braník na trať legendárního  „Posázavského pacifiku“ parní vlak v čele s parní lokomotivou 434.2186 „Čtyřkolák“ z roku 1917. Parní vlak projede nejkrásnější trasu „Posázavského pacifiku“. Kromě překrásného okolí železniční tratě vybudované v kaňonu řeky Sázavy s několika tunely a kamennými viadukty mohou cestující z parního vlaku navštívit mnoho kulturních akcí a památek v Posázaví.

V Jílovém u Prahy stojí za návštěvu Regionální muzeum těžby zlata v Čechách, kde od 1.května  probíhá výstava 110 let „Posázavského pacifiku“, která návštěvníkům přiblíží  historii, projektování samotné stavby železniční trati a rozvoj jejího provozu od počátku až po současnost. Pro cestující z parního vlaku bude poskytnuta 50% sleva pro vstup do muzejních zlatých štol.

Nedaleko zastávky Krhanice se nachází vojenské technické muzeum Lešany, kde se bude konat 8.ročník TANKOVÉHO DNE s bohatým programem a množstvím bojových ukázek (více na www.vhu.cz ). Vstup do muzea a na program je zdarma. Ve stanici Týnec nad Sázavou lze navštívit Týnecký hrad nebo nedalekou zříceninu hradu Zbořený Kostelec. Z konečné v Postupicích lze navštívit zámek Jemniště. Parní vlak bude sestaven z historických vozů včetně vozu bufetového. Podrobnější informace o cenách jízdného a jízdním řádu obdržíte v osobní pokladně na nádraží Praha Braník, kde je zajištěn i předprodej jízdenek a místenek a to denně od 7 do 18 hodin. Rezervace jízdenek a místenek nezajišťujeme. Další informace včetně tarifních podmínek obdržíte na tel. číslech 972 228 853, 972 228 101, e-mail:

Více informací: www.parnijizdy.ic.cz

pavlik@zst.cd.cz   www.parnijizdy.ic.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz