Svojanov – strašidla až příště, dnes divadelní pouť, náš Tip program na výlet

04.08.2009 20:36

Na svých toulkách po Česku jsme dojeli také na hrad Svojanov nedaleko Poličky. Svojanov nechal někdy kolem roku 1265 postavit český král Přemysl Otakar II., aby střežil zemskou stezku, obchodní cestu z Litomyšle do Brna.

Svojanov – strašidla až příště, dnes divadelní pouť, náš Tip program  na výlet

Neměli jsme mnoho času hrad prohlédnout, už vzhledem k počasí, které tentokrát nepřálo zejména procházkám v okolí hradu, kde jsou umístěny voliéry s dravými ptáky a kde se volně pase stádo kamerunských koz. Proto jsme se rozhodli, že se na hrad ještě během prázdnin vrátíme.
Proč tedy psát o hradu dvakrát? Na hradě se totiž ve dnech 8. – 9.8.2009, tedy tuhle sobotu a neděli, koná divadelní pouť.

Program na hradě Svojanov nás zaujal natolik, že se rádi pojedeme podívat a vás i s vašimi dětmi zveme také. Začíná se v sobotu v 11 hodin pohádkou Princezna na hrášku, a pak pokračují programy a pohádky pro děti, jako třeba Baba Yaga, O dvanácti měsíčkách, Honza a drak a další,  až do 19 hodin. Pak si přijdou na své i dospělí, mohou vidět hru studentů AMU Za sklem, poslechnout si Komorní houslový koncert Lukáše Kuty, písničky Jany Šteflíčkové, pobavit se s programem Na Stojáka Ester Kočičkové a Lukáše Pavláska.
Jedním ze zvláštností, na které se velmi těšíme, bude jistě vystoupení afrického tanečníka Kaolacka, kterého jste již v České republice měli možnost vidět.

Představení pokračuje i po 22 hodině žonglérskou luminiscenční i ohňovou show pan Václava (Vašek Jelínek), vystoupí skupina HI-FI a Photolab.
V neděli je pak připraven od 12 hodin opět pohádkový program pro děti, prohlédnou si můžete i středověké tržiště, řemesla a samozřejmě hrad.

O historii hradu ani o strašidla vás neošidíme, nemusíte se bát. Na hrad se budeme vracet už i proto, že se zde koncem srpna, ve dnech 22. – 23.8.2009 koná další zajímavý program, Pocta Záviši z Falkenštejna jako připomínka výročí jeho popravy. Tento český šlechtic je zcela jistě zajímavou postavou našich dějin jako výrazná a silná osobnost, kterého poháněla jak láska, tak bezpochyby i ctižádost a touha po moci.

www.svojanov.cz

Autor: Iva Kočová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz