Prázdninové výlety pro celou rodinu - zámek Dětenice

11.08.2010 20:58

Pokud chcete strávit příjemné chvíle s celou rodinou a využít slunečné dny k výletům, máme pro vás tip na skutečně netradiční zážitky. Pokud se vypravíte do Dětenic na Jičínsku, můžete se potkat s rytíři, čerty anebo středověkými hudebníky.

Zámek Dětenice

Ve čtvrtek 12. srpna a v neděli 15. srpna budou od 13 do 15 hodin v dětenickém kolbišti probíhat souboje na život a na smrt. Svoji rytířskou čest se zde pokusí hájit stateční bojovníci na koních, kteří předvedou souboje s meči a dřevci. Protože je tato akce hojně navštěvovány, uskuteční se tyto turnaje i následující týden: ve čtvrtek 19. a v sobotu 21. srpna.

V sobotu 28. srpna proběhne v Dětenicích další souboj, tentokrát se však nebude bojovat meči, ale tóny. Uskuteční se zde druhý ročník festivalu středověké hudby, z něhož vzejde vítězná skupina. V zámecké zahradě budete moci podupávat do rytmu středověkých tónů od 11 do 17 hodin. Uslyšíte melodii šalmají, kornamusu, píšťaly s měchuřinou, zobcové flétny, loutny, didgeridoo, dud či bubnů. V programu se představí skupiny Gnomus, SoliDeo, Grál, Holba, Duro-nux a Ghotic Mustafa. Celá akce bude doprovázena staročeským jarmarkem.

V sobotu je pro návštěvníky připravena také speciální prohlídka zámku. Vašimi průvodci se stanou dětenická strašidla, která obývají zámecké komnaty! Na děti čekají ježibaby, čerti, ale také třeba upíři.

Každý večer navíc probíhá speciální středověký program v dětenické krčmě, při kterém nahlédnete přímo do středověku. Po vstupu do krčmy se připravte také na drsnou staročeskou mluvu, kterou vás přivítají krčmářky a krčmáři.

Po náročném dni plném zážitků můžete přespat ve Středověkém hotelu Dětenice, který je součástí areálu a disponuje neobvyklými pokoji. Spát v nich budete pod péřovou duchnou a sprchovat se můžete konví. Večer vás možná překvapí i strašidla.

Prázdninový výlet do Dětenic je nezapomenutelným zážitkem!

více informací:www.zamekdetenice.cz

Autor: TZ: Zámecký resort Dětenice

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz