Lenka Dusilová a Dan Bárta zahrají české přírodě – Náš Tip na výlet

13.08.2009 08:56

Praha/Třeboň (Pressweb) – Zpěvačka Lenka Dusilová se svým Bandem a zpěvák a uznávaný fotograf vážek Dan Bárta se svou skupinou Illustratosphere vystoupí na koncertě na podporu přírody v České republice. Koncert pro přírodu připravilo Ministerstvo životního prostředí a Správa Národního parku Šumava na středu 2. září 2009 od 19:00 v prostorách Státního zámku v Třeboni. Dnes o tom informoval tiskový mluvčí Ministerstvo životního prostředí ČR Jakub Kašpar.

Lenka Dusilová a Dan Bárta zahrají české přírodě – Náš Tip na výlet

„Umělci, jako je Dan Bárta nebo Lenka Dusilová dokáží jistě velmi dobře oslovit především mladé lidi s tím, že ochrana přírody je něco, o co má opravdu smysl usilovat. To je důvodem, proč jsme se sešli a Koncert pro přírodu naplánovali," vysvětluje ministr životního prostředí Ladislav Miko.

„Jako místo konání Koncertu pro přírodu jsme zvolili Třeboň i kvůli blízkosti Národního parku Šumava, tedy největšího národního parku u nás a zároveň největšího území s původními přirozenými oblastmi," dodává ministr Miko. „Kromě toho je Třeboň branou CHKO Třeboňsko, nedaleko jsou nádherné Novohradské hory a samotné město má co nabídnout i po kulturní a historické stránce," dodává ministr.

„Chceme, aby si lidé přírodních památek začali vážit stejně jako památek kulturních či historických a aby sami cítili potřebu jedinečnost přírody chránit", vysvětluje ministr Ladislav Miko hlavní poselství Koncertu pro přírodu.

„Upřímně, způsob života, jakým žiji, nebývá zrovna nejšetrnější ke mně samotné, natož ke krajině a přírodě, se kterou bychom správně měli být v symbióze. Myslím, že naše špatné návyky a postoje, které škodí přírodě a nám samotným, stojí za to měnit," komentuje svoji účast na akci Lenka Dusilová.

Životní prostředí je pro mě osobně tak antropocentrický a zdiskreditovaný pojem, že jsem schopen jej ve vší vážnosti vyslovit jen v souvislosti se slovem ministerstvo," doplňuje Dan Bárta s úsměvem. „Návrat k ‚obyčejné' ochraně přírody považuji za zdravý a dokonce nutný. Plánovaný koncert v Třeboni považuji za dobrou příležitost, jak sdělit, že nejde jen o lidi, ale i o jiné tvory, jejichž jediný ‚hřích' spočívá v tom, že nejsou hospodářsky využitelní. Připadá mi, že jim dnešní doba příliš nepřeje, že se jim zoufale nedostává toho, co každý Evropan pro sebe považuje za samozřejmé. Totiž úcty a prostoru k důstojnému životu," dodává Dan Bárta.

Koncert pro přírodu se koná 2. září 2009 od 19:00 na nádvoří Státního zámku v Třeboni. Vstup je zdarma.

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz