Donovaly – letní Tip Praha – Slovensko

01.06.2009 11:09

Horská obec Donovaly je jednou z nejvýznamnějších turistických míst na Slovensku. Její historie sahá až do počátku 17.století, z té doby se dochovaly první písemné zmínky. Od století osmnáctého zde vznikaly nové usedlosti a obyvatelé se zde živili převážně výrobou dřevěného uhlí

Donovaly – letní Tip Praha – Slovensko

Mezi významné památky bezesporu patří klasicistický kostel z roku 1825 s původním vnitřním zařízením a srubové domy se zasklenými verandami, které sklepy vyrovnávaly terén.
 
Dnešní Donovaly mají již úplně jinou tvář. V malebné tatranské krajině objevíme velké množství nových hotelů, penzionů a lyžařských tratí. Jsou  jako stvořené pro aktivní trávení jak zimní, tak letní dovolené. Samotná obec se nachází v nadmořské výšce 960 m na důležité dopravní spojnici mezi Bánskou Bystricí a Ružomberkem. V zimním období  jsou zde naprosto ideální lyžařské podmínky, návštěvníky zimního centra určitě uspokojí více jak 11 km sjezdovek s hodinovou kapacitou vleku a lanovek 10 500 osob. Nejvýznamnější z nich vede na vrchol Nové Hoľe do výšky 1370 m. Pozvolný terén v nejbližším okolí poskytl dostatečný prostor pro vznik asi 25 kilometrů běžeckých trati. Také se zde každý rok pravidelně konají závody psích spřežení.

Donovaly jsou také optimálním výchozím bodem do oblastí Velké Fatry a Starohorských   vrchů. Pro pěší turistické túry zde objevíte neskutečné množství značených tras, které vás zavedou do míst, nad jejichž nádherou se až tají dech. Máme pro vás snad jediný vzkaz: přijeďte obdivovat krásu  slovenských hor a věřte, určitě nebudete litovat.

Hotel Sport Donovaly

Je jeden z prvních, který se přihlásil k naší výzvě na podporu turistiky mezi Českou republikou a Slovenskem. Hotel Sport je mezinárodní hotel a není pochyb o tom, že svým vybavením uspokojí i tu nejnáročnější klientelu.

Hotel je po nedávné celkové rekonstrukci a asi málokterý jiný hotel se může pochlubit více jak sedmdesátiletou tradicí. Za velkou přednost považujeme jeho polohu v blízkosti lyžařského areálu a lanovky na Novú Hoľu. Hotel zprostředkuje  pro své klienty množství různých aktivit. Například jízdu na terénních čtyřkolkách a sněžných skutrech, paragliding, paintball, jízdy se psím spřežením nebo na koních.

Veškeré další podrobné informace najdete na webových stránkách hotelu  Sport  http://www.sporthotel.sk/

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Hotel Sport - Donovaly Slovensko


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz