Svatojánské Navalis 2011

26.04.2011 14:58

Dovolte, abychom Vás informovali o kulturní neziskové akci Svatojánské NAVALIS 2011 konané 15. Května 2011 na řece Vltavě u Karlova mostu. Tento velkolepý vodní špektákl, je již po tři sta let součástí pražského kulturního života a I v novodobé obnovené tradici divák může poznat atmosféru barokního genia loci hlavního města.

 Na hladině Vltavy bude pod Karlovým mostem k vidění koncert barokní hudby, pod taktovkou a hudební dramaturgií Václava Hudečka, přenášený Českou televizí. Večerem budou provázet páter Prokop Siostrzonek a Lucie Výborná. Diváci celé představení budou moci sledovat jak z přilehlých břehů a mostů, tak přímo z vodní hladiny, na které budou umístěny plovoucí barokní občerstvovny. Součástí akce bude žehnání a křest čtyřech kněžských zvonů, které budou spuštěny na hladinu Vltavy přímo z Karlova mostu. Na závěr oslav bude odpálen z vodní hladiny největší benátský ohňostroj Redentore, který z Itálie dovezou gondoliéři z města na laguně.

 Přijeďte na lodi, přijďte do procesí a přijďte ochutnat benátské speciality na hladině Vltavy u příležitosti svátku nejslavnějšího českého světce, Jana Nepomuckého.

 

Autor: Jan Doležal

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 23.04.2024

Svátek má Vojtěch

Citát pro dnešní den

Život je plný závazků a odpovědnosti, nejsou však důležitější než ty, které máme sami k sobě.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz