Shahab Tolouie trio - Persko-španělská fúze

21.10.2009 19:28

Rok, který po tomto koncertu následoval, byl pro Shahaba ve znamení debutové desky Tango Perso, která si získala své příznivce nejen v Íránu, odkud Shahab pochází, a v Čechách, kde v současnosti žije, ale také v Arabských Emirátech.......

V prosinci loňského roku se na pražském Žižkově konal koncert Shahab Tolouie Tria, který,  jak uvádí recenze (fan-tom.cz), skončil bouřlivým aplausem.Během svého vystoupení přenesl Shahab Tolouie posluchače do své rodné Persie, která je pro většinu Evropanů zemí neznámou. Prostředníkem mu byly písně vycházející z více než 1000 let starých sufijských básní. V jeho osobitém hudebním podání se prolnuly dva světy, Východ a Západ, Persie a Španělsko.

Rok, který po tomto koncertu následoval, byl pro Shahaba ve znamení debutové desky Tango Perso, která si získala své příznivce nejen v Íránu, odkud Shahab pochází, a v Čechách, kde v současnosti žije, ale také v Arabských Emirátech, USA, Kanadě anebo Anglii. Jeho jedinečný hudební styl – EthnoFlamenco – byl v dokumentu Britské televize BBC nazván výjimečným a  nadčasovým.

Před příchodem adventu vystoupí Shahab Tolouie Trio opět v Atriu na Žižkově. Zdejší komorní prostředí dá vyniknout skladbám  z alba Tango Perso Shahaba Tolouie. Ten zahraje na flamencovou kytaru a v jeho podání zazní i zpěv. Doprovázet jej bude Tomáš Reindl na etnické perkuse a Jan Urbanec na bezpražcovou baskytaru.

Koncert se koná 26. 11. 2009 v 19:30h.  v Atriu na Žižkově, Čajkovského 12, Praha 3.Rezervace vstupenek: 222 721 838, nebo v síti Ticketportal.

Muizku si můžete poslechnout a podrobnosti najít na www.shahab-tolouie.com

 

Autor: Raková

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 20.04.2024

Svátek má Marcela

Citát pro dnešní den

Udělej co můžeš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Stáhnout Adobe Flash player

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz