CIHLAFEST

31.05.2011 19:51

CIHLAFEST  -22.7. – 24.7. 2011  Slapy nad Vltavou, Hudebně divadelní benefiční festival v zahradách chráněného bydlení Slapy 74 , Další krok na cestě k začlenění lidí s mentálním postižením.

Pátek 22.července  od  19.30 

Program festivalu zahájí v pátek v 19.30 hodin koncerty skupin Dva a půl cvrčka a hodinu později bubenické kapely Tam-Tam Batucada, specializující se na brazilské samby, ale v jejím repertoáru jsou i rytmy africké  nebo kubánské. „Na benefičním koncertu zahrajeme s bubeníky z Tam-Tam Batucada. Je to bubenická show plná strhujících rytmů, pohybu. Počet bubeníků bude překvapení, ale minimálně nás bude určitě šest.“ předznamenává Miloš Vacík, kapelník Tam-Tam Batucada. Páteční večer Cihlafestu uzavře vystoupení skupiny Lety mimo.  Toto hudební těleso se vyznačuje tvůrčím mícháním různých hudebních stylů, a tím si vytváří vlastní a nezaměnitelný zvuk.

„Jednou za čas asi není od věci udělat nějaký ten dobrý skutek, zvlášť když lidi z Akce cihla známe dlouhá léta osobně a víme, že to dělají určitě poctivě a dobře. Myslím, že by to mohlo být příjemně strávené odpoledne na Slapech,“ říká frontman kapely Lety mimo Lukáš Klofec, známý jako Looky. „Doufám, že vyjde počasí a že si to všichni dohromady pěkně užijeme,“ dodává.
vstupné: 180kč

 Divadelní sobota  23.7. od 10.30

Divadla – Hudba – tanec – dílny – soutěže

Sobota bude patřit kromě dvou odpoledních koncertů hlavně divadelním představením. Oblíbený divadelní soubor Buchty a loutky zde zahraje ráno představení Zlatá husa. Je to pohádka na motivy bratří Grimmů pro děti od čtyř let. Ó ta zlatá husa, jak se leskne a jak je cenná, všechny si přivábí a přilepí. Jen nejmladší ze tří bratrů, kterého mají všichni za hloupého, ji raději vezme ukázat princezně, to proto, že se mu princezna líbí a chce ji rozesmát.
Odpoledne otevře taneční workshop orientálního tance, na který naváží divadelní představení souborů Cirkus Žebřík s pohádkou“ Loutky, které nikde nechtějí“, Afinteatre s programem „Ona a on“, což je pásmo autorských povídek a písniček, či dvojice hereček a autorek Evy Čechové a Hanky Malaníkové s představením „Boršč“. Odpoledním zpestřením pro děti  budou sportovní i výtvarné soutěže a dílny, specialitkou pak dětský koutek.

Později odpoledne bude program Cihlafestu pokračovat dalším tanečním workshopem, tentokrát se návštěvníci budou moci naučit turecký cikánský tanec Karshilamu. V druhém odpoledním bloku se divákům představí i soubor D.S. Monde s představením Fragmenty ze života lidí, vyprávějícím o čtyřech dívkách ztracených v pralese a jejich dvou zachráncích… D.S. Monde zahraje i v neděli dopoledne  a to Fragmenty ze života lidí den po té..
vstupné: 150kč, děti: 70kč

 

 

Sobota 23.7. od 21 hod. - metropolitní léto hereckých osobností

Karel Roden a Jana Krausová
Sobotní večer ale bude ještě patřit vrcholného divadelnímu představení, kterým je inscenace Otevřené manželství produkované agenturou Studio Dva. Ve hře, kterou napsal populární italský dramatik Dario Fo se svou ženou Frankou Rame se divákům představí Karel Roden, Jana Krausová a Marian Roden. Tato hořká komedie je obrazem věčného střetu mužského a ženského principu a groteskním bojištěm vztahu mezi dvěma lidmi, kteří se při komicky neohrabaném hledání lásky a souznění v partnerském životě ubíjí navzájem. Především však diváci mohou prostřednictvím smíchu, při úzkostlivém střetávání v konfliktních situacích, proniknout do nitra těchto postav a oblíbit si je i s jejich slabostmi a nedokonalostmi. „Ráda vidím, když má benefiční projekt skutečné výsledky, tak jako Akce cihla. Chráněné bydlení na Slapech je toho důkazem. Otevřít objekt a zahradu chráněného bydlení široké veřejnosti a uspořádat zde festival, vidím jako výborný nápad, který může u řady lidí změnit pohled na lidi s mentálním postižením,“ říká herečka Jana Krausová.

Po představení nás na závěr nažhaví ohňová show Flammae ardentes et Ludentes.
vstupné: 280kč

 

Rezervace vstupenek na masopustova@portus.cz

Předprodej vstupenek na www.akcecihla.cz a od 25.5.2011 na stáncích Akce cihla

 

 

Autor: Gabriela Štěpánková

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

CIHLAFEST


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Stáhnout Adobe Flash player

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz