Shahab Tolouie trio - Persko-španělská fúze

21.10.2009 19:28

Rok, který po tomto koncertu následoval, byl pro Shahaba ve znamení debutové desky Tango Perso, která si získala své příznivce nejen v Íránu, odkud Shahab pochází, a v Čechách, kde v současnosti žije, ale také v Arabských Emirátech.......

V prosinci loňského roku se na pražském Žižkově konal koncert Shahab Tolouie Tria, který,  jak uvádí recenze (fan-tom.cz), skončil bouřlivým aplausem.Během svého vystoupení přenesl Shahab Tolouie posluchače do své rodné Persie, která je pro většinu Evropanů zemí neznámou. Prostředníkem mu byly písně vycházející z více než 1000 let starých sufijských básní. V jeho osobitém hudebním podání se prolnuly dva světy, Východ a Západ, Persie a Španělsko.

Rok, který po tomto koncertu následoval, byl pro Shahaba ve znamení debutové desky Tango Perso, která si získala své příznivce nejen v Íránu, odkud Shahab pochází, a v Čechách, kde v současnosti žije, ale také v Arabských Emirátech, USA, Kanadě anebo Anglii. Jeho jedinečný hudební styl – EthnoFlamenco – byl v dokumentu Britské televize BBC nazván výjimečným a  nadčasovým.

Před příchodem adventu vystoupí Shahab Tolouie Trio opět v Atriu na Žižkově. Zdejší komorní prostředí dá vyniknout skladbám  z alba Tango Perso Shahaba Tolouie. Ten zahraje na flamencovou kytaru a v jeho podání zazní i zpěv. Doprovázet jej bude Tomáš Reindl na etnické perkuse a Jan Urbanec na bezpražcovou baskytaru.

Koncert se koná 26. 11. 2009 v 19:30h.  v Atriu na Žižkově, Čajkovského 12, Praha 3.Rezervace vstupenek: 222 721 838, nebo v síti Ticketportal.

Muizku si můžete poslechnout a podrobnosti najít na www.shahab-tolouie.com

 

Autor: Raková

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Stáhnout Adobe Flash player

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz