Divadlo ABC - Oslava perského Nového roku - Shahab Tolouie quartet, Guests: David Koller, Pavel J. Ryba

16.02.2010 12:24

Oslava perského Nového roku Začátkem letošního roku zařadila Organizace spojených národů do svého oficiálího kalendáře íránský svátek Nového roku (Norooz). Slaví se tradičně 21. března, tedy v první jarní den. V Praze oslavy proběhnou od 19:30 hodin v Divadle ABC.    

 

Svátek Norooz slaví na celém světě více než 300 milionů lidí. S myšlenkou jeho oslav v Čechách přišel již vloni v Praze žijící íránský virtuózní kytarista a zpěvák Shahab Tolouie, který při příležitosti prvních oslav perského Nového roku v Čechách pokřtil své velmi úspěšné debutové CD "Tango Perso". Tato deska mu vynesla mezinárodní renomé a stálou pozornost světových médií jako je britská televize BBC nebo americká VOA.

 Na  koncertě zazní melodie Persie a také autorská tvorba Shahaba Tolouie v jeho výjimečném hudebním stylu, jemuž říká EthnoFlamenco nebo Perskošpanělská fúze. Je to hudba, v níž se mísí tajemná mystika, zdobná hravost perských motivů, exprese a vášeň flamenca. Je v ní i kouzlo samotné Prahy. Jak napsal známý hudební kritik Petr Dorůžka: "Siločáry hudby Íránu i flamenca se protínají v Praze" (Rok&Pop 2009/10).

 Netradičním zážitkem pro návštěvníky koncertu se jistě stane perská hudba, která poprvé zazní v interpretaci známých osobností: Davida Kollera a také  Pavla Jakuba Ryby.  

 Na Perský Nový rok nebude chybět taneční umění dvou zemí - Íránu a Španělska, ani nové skladby Shahaba Tolouie, který zároveň představí nové členy své kapely. S druhou kytarou je Tomáš Vychytil a na kontrabas Martin Kapusník. Etnické a jazzové perkuse a bubny rozezní Tomáš Reindl a host Hearn Gadbois.

Info: www.shahab.cz

Vstupenky za 200 – 350 Kč v pokladnách MDP -Vodičkova 28,  pasáž U Nováků a Václavské náměstí 38, pasáž Rokoko t:  224 215 943

www.mestskadivadlaprazska.cz

Autor: Rakova

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Oslava perského Nového roku - Shahab Tolouie quartet, Guests: David Koller, Pavel J. Ryba


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 26.04.2024

Svátek má Oto

Citát pro dnešní den

Abys mohl vidět duhu, musí napřed přijít déšť.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Stáhnout Adobe Flash player

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz